Erzurum'un yüzlerce yıldır kahvaltıda böreklerde kullanılan coğrafi işaretli ürün olan Erzurum civil peynir.
Öncelikli olarak çeçil peynir ile çok karıştırılan bu ürün yağsızdır çok az bir miktar yağı kalır içinde
Çeçil ise yağlı tellene bilen mıhlama gibi yemeklerde kullanılan gayet yağlı bir üründür.
Bu ikisi arasında en belirgin fark Erzurum Civil peyniri yağsız ve beyaz renkli bir üründür
Çeçil ise yağlı sarı renkte bir peynir çeşididir.
Erzurum Civil Peyniri Nelerde Kullanılır.?
Bu ürün öncelikle yağsız ve kokusuz olduğu için kahvaltıda ara aparatıfta öğlen sadviçinde
Su böreği kol böreği gibi yemek çeşitlerinde çok fazla kullanılır
Erzurum Civil Peynirinin Nasıl Yapılır ?
Görünüş de basit bir yapım şekli var tarzında bir intiba bırakabilir.Devamını Göster